12 sokkoló fotó az Apple-ről és a technológiai iparról, melyeket sosem akarnák, hogy lássuk

Mivel a világ egyre inkább függ a digitális technológiáktól, melyek nélkül ma már egyik társadalom sem működőképes, a technológiai ipar v...


Mivel a világ egyre inkább függ a digitális technológiáktól, melyek nélkül ma már egyik társadalom sem működőképes, a technológiai ipar virágzik. Újabb és újabb szerkentyűk árasztják el a piacokat minden évben, és a legnagyobb technológiai cégek - az Apple, a Google, az IBM, a HP és a Cisco és mások - rekord nyereséget söpörnek be. (1) De a legújabb technológiáktól való függőségünk ezzel egyidejűleg megöli az atmoszférát, a vizeinket, a bennszülött népeket, valamint hosszú távon a gazdaságot. Az alábbi 12 fotó azt illusztrálja, hogy hogyan érinti ez a technológiai robbanás a világ többi részét.

A technológiai vállalatok a nyersanyagok megszerzése miatt a gyermekmunkától függnek

Koltán bánya a Kongói Demokratikus Köztársaságban
A háború sújtotta Kongói Demokratikus Köztársaságban a gyermekmunka az elmúlt évtizedben az ásványi anyagok, mint a kobalt, a réz és a koltán (columbite-tantalite) iránti kereslet fokozódása miatt megnövekedett. Jelenleg az 5 és 14 éves korosztályú gyerekek 16,9 százaléka (2) dolgozik a kongói bányákban. Annak ellenére, hogy a kongói bányászati törvények tiltják a nemzet fegyveres erői számára a bányák működtetését, az ENSZ becslése szerint a 200 kongói bánya mintegy 50 százalékát a kongói hadsereg irányítja. (3) Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete a bányászatot a gyermekmunka egyik legrosszabb formájának nevezte az iparban előforduló számos egészségügyi kockázata miatt. (4)

Legalább 40 ezer gyermeket kényszerítenek arra, hogy az okostelefonjainkoz és laptopjainkoz szükséges ásványi anyagokat bányásszák


Hogy megkerüljék a kongói bányászati törvényeket, a kongói hadsereg "kisüzemi bányászati" irányelvek szerint működteti a bányákat, amely lehetővé teszi számukra, hogy besorozott munkásokat dolgoztassanak rendkívül veszélyes körülmények között. A BMS World Mission 2010-es tanulmánya szerint a kongóban dolgozó 100 ezer bányász között 40 százalékban 18 év alatti gyermekek dolgoznak, akiket a hadsereg sorozott be bányamunkára, és mindössze 1-5 dollárt fizetnek számukra naponta. A bányákban dolgozó gyerekek 66 százaléka nem tudta befejezni az iskolát, és 77 százalékuk nem eszik egynél többször naponta. (5)
[post_ads_2]
Az 1994-es ruandai népirtás mögött azon bányákat működtető csoportok álltak, melyek ellátták az amerikai technológiai ipart


A Kongói Demokratikus Köztársaság rendelkezik a világ koltán készletének nagyjából 80 százalékával. (6) Együtt a kongói nemzeti hadsereggel, ugandai, ruandai és burundi milíciák ellenőrzik a legtöbb koltán bányát a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Az egyik csoport a Demokratikus Erők Ruanda Felszabadításáért, (7) amely 800 ezer ruandai lemészárlása mögött állt 1994-ben. Annak ellenére, hoogy Ruanda nem rendelkezik koltánnal, a ruandai koltán export az 1995-ös 50 tonnáról 1998-ra 250 tonnára ugrott. Az ENSZ 2001-ben arról számolt be, hogy amerikai vállalatok vásárolták meg a kitermelt ásványokat, ami "motorként szolgált a Kongói Demokratikus Köztársaságon belüli konfliktusban".

Az Apple legnagyobb gyártója hálókat telepített, hogy megakadályozzák a munkavállalók öngyilkosságát - de a munkavállalók még mindig megölik magukat


A Foxconn szerződéses gyártó Kína legnagyobb magánszektorbeli munkáltatója és az Apple iPhone és iPad vezető gyártója. (8) Szintén gyártanak elektronikát a Dell, a Motorola, a Nintendo, a Nokia és a Sony számára. (9) A munkakörülmények látszólag olyan rosszak a Foxconn-nál, hogy a technológiai cég öngyilkosság elleni hálókat telepített a gyáraiban, (10) miután 2010-ben a Foxconn shenzeni üzemében 14 munkás halt meg öngyilkosság következtében. (11) A Foxconn szintén akadályokat szerelt a gyári szállók ablakaira, ahol 300-400 ezer munkavállaló él, hogy megakadályozzák, hogy a munkások a halálba ugorjanak.


A Foxconn munkavállalói azonban továbbra is megkísérelték az öngyilkosságot minden évben - 2010 és 2013 között 7 további dolgozó lett öngyilkos. (12) Idén augusztusban pedig egy újabb Foxconn munkás ugrott a halálba. (13) 2011-ben a Foxconn Chengdu-i üzemének munkavállalói kénytelenek voltak aláírni egy szerződést, amely lehetetlenné teszi számukra, hogy öngyilkosságot kövessenek el. (14)


Az öngyilkosságokra válaszképp a Foxconn gyűléseket tartott, (15) és havi 293 dolláros béremelést jelentett be (nagyjából napi 9,7 dollár), hogy megpróbálják fokozni a munkavállalói morált. De a cég nem távolította el az öngyilkossági hálókat az épületeiről. Az alábbi fotóból ítélve nem sokat javult a Foxconn munkások morálja.

Foxconn gyűlés, 2012

A Foxconn dolgozói 17 dollárt keresnek naponta. A Foxconn vezérigazgatójának vagyona legalább 5,9 milliárd dollár.

A Foxconnál

A fizetés és a munkakörülmények a Foxconnál annyira elviselhetetlenek, hogy a munkaerő 5 százaléka - mintegy 24 ezer ember - minden hónapban otthagyja a céget. (16) A New York Times szerint az átlagos Foxconn munkás 17 dollárt keres naponta, és 70 órát dolgozik hetente. (17)(18) Eközben a Foxconn vezérigazgatója Terry Gou nettó vagyona 5,9 milliárd dollár. (19) Ez azt jelenti, hogy egy átlagos Foxconn munkásnak 347 millió napot, vagy 951 ezer évet kellene dolgoznia, hogy annyi pénze legyen, mint a legfelső vezetőjének. És ha ez nem lenne elég rossz, a Foxconn munkásait megbírságolják, ha munka közben beszélnek, és biztonsági őrök járőröznek az összeszerelő sorok között azt hallgatva, hogy mikor szegik meg a nem beszélünk szabályt.

"Több száz ember dolgozik a műhelyben, de nem szabad beszélniük egymással," - mondta el Zhu Guangbing kormányzati vizsgáló a The Telegraphnak. "Ha beszélsz, akkor kapsz egy fekete pontot a személyes aktádba, és a menedzsered ordibál veled. Valamint bírságot is kapsz."

A technológiai ipari bányászat több kilométer széles mérgező hulladék tavakat produkál


Az okostelefonokban és laptopokban használt ritka földfém ásványok durván 95 százalékát Észak-Kínában állítják elő. (20) Azonban Mongólia rendelkezik a világ ezen ásványi anyag tartalékainak 70 százalékával. Az ilyen bányászati tevékenységekből származó hulladékok csövekből ömlenek ki Baotou-ban - Észak-Kínával határos régió Mongóliában - ahol egyes mérgező tavak több mint 8 kilométer átmérőjűek. (21)


Amerika legnagyobb technológiai cége közül néhány a nemzet legnagyobb vállalati adóelkerülője


Az öt legnagyobb technológiai cég együttesen - Apple, a Microsoft, a Google, az Oracle és a Cisco - több mint 430 milliárd dollárral rendelkezik a tengerentúlon. (22) Egyedül az Apple 158 milliárd dollárt rejteget Amerikán kívül. (23) Ha ez visszakerülne az Egyesült Államokba, és 35 százalékkal adózna, akkor ez a 430 milliárd dollár 150,5 milliárd dollár adóbevételt jelentene. Ez lehetővé tenné 600 ezer munkahely létrehozását a közszférában 5 éven keresztül évi 50 ezer dolláros fizetéssel.

És ahogy az alábbi táblázat szemlélteti, a tech iparág átlagos adókulcsa az egyik legalacsonyabb az összes iparág közül. A New York-i Egyetem professzora Aswath Damodaran több mint 7000 nyilvánosan működő társaság adatait tanulmányozta, és felfedezte, hogy miközben a kiskereskedelmi autóipar egy közepes mértékű 32,7 százalékos adókulcsot fizet, a számítógépes szoftver / szolgáltatás szektor és az internetes ágazat mindössze 10,1 és 5,9 százalékos kulccsal adózik.


A technológiai ipar jómódú munkavállalói miatt San Franciscoban a sofőröknek a saját autóikban kell aludniuk

Scott Peebles, aki egy Apple buszt vezet

Miközben a technológiai ipar virágzik, a Google, a Twitter és a Facebook jómódú alkalmazottai tömegesen költöztek San Franciscoba és Oaklandbe. A Szilikon-völgy technológiai vállalatai a munkavállalóikat a belvárosi lakásaiktól a munkahelyükre a saját buszaikkal szállítják. (24) A San Francisco Chronicle szerint egy átlagos hálószobás apartman költsége San Joseban 2168 dollár, Oaklandben 2469 dollár, és San Franciscoban 3361 dollár havonta. Mondani sem kell, hogy ezek a buszvezetők nem engedhetik meg maguknak, hogy lakást béreljenek abban a városban, melyet szolgálnak, és ehelyett a saját autóikban alszanak. (25)

A technológia egy olyan iparág, amely valószínűleg továbbra is egyre bővül az elkövetkező évtizedekben. Amennyiben az ügyfeleik nem kezdik el követelni a munkavállalókkal, a környezettel, valamint a közösségekkel szembeni jobb bánásmódot, akkor a technológiai ipar gusztustalan üzleti gyakorlata tovább folytatódik.

(1) - http://www.bbc.com/news/business-31012410
(2) - http://www.dol.gov/ilab/reports/child-labor/congo_democratic_republic.htm
(3) - http://www.enoughproject.org/files/publications/minetomobile.pdf
(4) - http://www.pactworld.org/sites/default/files/PACT%20Child%20Labor%20Report
(5) - http://www.bmsworldmission.org/news-blogs/blogs/combating-child-labour-congo
(6) - http://www.congoweek.org/en/coltan-facts.html
(7) - http://www.globalsecurity.org/military/world/para/fdlr.htm
(8) - http://www.cnbc.com/2015/07/14/apple-manufacturer-foxconn-to-build-12-factories
(9) - http://www.wsj.com/articles/SB10001424052748704026204575267603576594936
(10) - http://www.bloomberg.com/slideshow/2012-03-30/inside-apple-s-foxconn-factory
(11) - http://www.reuters.com/article/2010/11/05/us-china-foxconn-death-idUSTRE6A41
(12) - http://english.sina.com/china/p/2013/0501/587095.html
(13) - http://time.com/3989120/foxconn-iphone-worker-death/
(14) - http://www.huffingtonpost.com/2011/05/06/apple-foxconn-suicide-pact_n_858504.html
(15) - http://www.wired.com/2010/08/foxconn-rallies-workers-installs-suicide-nets/
(16) - http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/9006988/Mass-suicide-protest
(17) - http://economix.blogs.nytimes.com/2012/02/24/the-ieconomy-how-much-do-foxconn
(18) - http://www.telegraph.co.uk/finance/china-business/7773011/A-look-inside-the-Foxconn
(19) - http://www.forbes.com/profile/terry-gou/
(20) - http://www.bbc.com/future/story/20150402-the-worst-place-on-earth
(21) - http://abcnews.go.com/Technology/toxic-lake-black-sludge-result-mining-create-tech
(22) - http://money.cnn.com/2015/05/11/technology/overseas-cash-tech/
(23) - http://fortune.com/2015/01/31/washington-has-its-eye-on-apples-158-billion-in-offshore-cash/
(24) - http://sanfrancisco.cbslocal.com/2015/04/27/protesters-plan-to-block-google-apple-facebook
(25) - http://www.sfchronicle.com/business/article/Tech-bus-drivers-forced-to-live-in-cars-to-make

U.S. Uncut
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,36,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,27,Afrika,137,agy,345,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,89,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,24,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,1,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,7,állati tudatosság,42,állatvilág,597,allergia,14,álmatlanság,3,álom,55,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,8,Amerika,1505,aminosav,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,463,angyal,11,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,92,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,30,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,97,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,1,Argentína,35,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,61,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,7,ateizmus,1,Atlantisz,39,átok,5,atombomba,95,atomenergia,83,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,197,Ausztria,30,autizmus,18,autó,36,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,49,baleset,34,Balti-tenger,1,balzsamozás,1,Banglades,1,Bankrendszer,296,bányászat,36,barlang,41,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,27,Belize,3,belső hang,7,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,10,betegség,676,beton,1,Bhután,3,Biblia,96,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,10,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,8,bor,3,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,3,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,19,bőrszín,3,Brazília,83,Brbados,1,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,37,chip,1,CIA,151,Ciprus,5,Costa Rica,7,cukor,20,cukorbetegség,20,csakra,7,család,1,családfakutatás,1,csapadék,2,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,8,csillagászat,286,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,8,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,12,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,36,Dél-Amerika,1,Dél-Korea,42,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,64,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,33,DNS,327,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1089,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,23,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,794,éghajlat,174,ego,1,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,283,Einstein,85,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,103,elektromos autó,143,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,6,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,210,élet a halál után,159,életcél,7,elhízás,4,elme,2,elme kontroll,75,elmezavar,5,Elon Musk,55,élővilág,57,előző élet,15,elveszett nyelv,5,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,29,emberáldozat,10,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,38,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,60,empátia,15,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,82,enzim,1,epilepszia,4,építészet,424,erdő,4,erdősítés,22,erdőtűz,3,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,161,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,37,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,16,Észtország,10,étel,194,Etiópia,14,Etruszkok,3,Eurázsia,6,Európa,285,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,38,extrém időjárás,84,ezüst,7,fa,82,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,39,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejlődés,330,fekete lyuk,52,feldolgozott étel,22,félelem,116,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,129,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,19,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,8,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,17,film,358,filozófia,5,Finnország,37,fizika,104,fluorid,4,fóbia,5,fog,3,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,659,föld alatti város,10,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,783,földrengés,95,Fönícia,1,Franciaország,200,frekvencia,34,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,16,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,75,gáz,22,genetika,238,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,20,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,145,globális lehűlés,67,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,15,gondolkodás,1,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,67,grafén,11,gravitáció,39,gravitációs hullám,8,Grönland,19,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyémánt,20,gyermekfejlődés,255,gyermekmunka,2,gyógyítás,346,gyógynövény,86,gyógyszeripar,156,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,469,hacker,5,hadi fejlesztés,95,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,117,halálközeli élmény,48,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,16,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,10,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,8,hibrid faj,7,hidegháború,32,hidrogén,14,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,9,hipnózis,11,hírek,1712,hírszerzés,3,hit,18,Hold,268,holdbázis,24,holdfogyatkozás,5,holdjáró,16,Hollandia,81,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,6,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,11,Húsvét-sziget,5,hüllő,21,Hüperborea,1,idegen elrablás,86,idegen lény,404,idegen technológia,302,idegsejt,10,idézet,3,idő,54,időgép,18,időhurok,1,időjárás,85,időjárás módosítás,52,időjárási fegyver,15,időkapszula,5,időkristály,1,időszámítás,2,időutazás,59,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,12,illóolaj,6,illúzió,10,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,25,India,189,indián,16,indigó gyerekek,11,Indonézia,38,influenza,4,információ,11,ingyen energia,101,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,55,internet,71,intuíció,7,invázió,1,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,58,Isten,172,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,160,James Tyberonn,1,Japán,270,járvány,356,játék,6,jég,63,jéghegy,1,jégkorszak,22,Jemen,10,Jézus,60,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,50,jövőbelátás,42,Jugoszlávia,2,Jupiter,37,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,129,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,123,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,Kereszténység,92,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,8,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,68,kiméra,3,Kína,630,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,40,kísértet,12,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,44,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,32,kommunikáció,104,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkör,1,könyv,618,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,200,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,268,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,1,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptovaluta,45,kristály,37,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,9,Kuba,9,kultúra,26,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,Kuvait,8,kvantumfizika,161,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,51,láthatatlanság,4,látomás,5,Laura Eisenhower,13,láva,3,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,25,légzés,13,lélek,123,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,421,Lemúria,3,Lengyelország,57,létezés,8,Lettország,1,levegő,69,levitáció,7,lézer,54,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,23,magány,13,mágia,8,mágnes,2,mágneses mező,82,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,174,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,12,manó,1,Marokkó,3,Mars,216,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,18,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,131,médium,4,megalit,37,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,20,megtermékenyítés,7,megújuló energia,161,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,63,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,57,méregtelenítés,7,mérés,3,mérgezés,35,Merkúr,14,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,228,metaanyag,2,meteor,67,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,143,mezoamerika,8,Mezopotámia,12,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,3,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,92,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,97,műtét,5,művészet,208,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,255,napciklus,6,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,11,napfolt,11,napkitörés,10,Naprendszer,201,napszél,19,naptár,1,NASA,393,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,6,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,348,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,13,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,2,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,50,Nostradamus,11,növények,276,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,86,okkultizmus,5,okostelefon,41,oktatás,64,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,196,Olmékok,5,oltás,178,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,1,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,27,Orionidák,1,Oroszország,751,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,1,önismeret,317,önkényuralom,2,önvezető autó,32,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,66,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,20,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,448,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,71,ősi technológia,189,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,22,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,1,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,16,Palesztina,26,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,3,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,6,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,111,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,78,pénz,419,permafroszt,1,Peru,95,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,123,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,1,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,32,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,67,Puerto Rico,10,pulzár,1,rabszolgaság,9,radioaktív,10,rákbetegség,158,rakéta,1,reaktor,2,régészet,935,reiki,1,reinkarnáció,35,rejtélyek,685,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,222,repülő autó,6,repülő humanoid,2,rezgés,18,robot,28,robotok,151,ródium,1,Római Birodalom,81,Románia,18,Roswell,39,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,12,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,216,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,48,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,21,smaragd,1,só,21,sors,2,sótalanítás,9,sötét anyag,17,sötét energia,4,Spanyolország,107,spiritualitás,372,sport,39,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,12,stressz,44,sugárzás,58,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,59,Svédország,67,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,számítástechnika,175,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,33,Szaúd-Arábia,69,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,11,szellemek,86,szellemváros,1,szem,58,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,18,szent geometria,1,Szerbia,12,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,11,szimbiózis,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,2,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,56,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,88,szökőár,12,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,42,táltos,1,tanítások,38,tanulás,57,Tanzánia,3,táplálkozás,97,tarot,1,társadalom,146,távolbalátás,31,technológia,1328,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,24,tengervíz,244,teremtés,42,terhesség,4,téridő,19,térkép,6,térmeghajtás,2,természet,462,természetfeletti,59,természetvédelem,61,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,97,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,19,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,22,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömegmédia,65,Törökország,121,történelem,1174,törzs,1,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,114,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,782,tudomány,1198,túlnépesedés,9,túlvilág,144,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,5,tűzönjárás,1,ufo,885,UFO felfedés,102,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,399,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,10860,új pénzügyi rendszer,174,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,87,ultrahang,9,Univerzum,253,Uránusz,11,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,9,utazás,7,űrállomás,43,űrbányászat,3,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,660,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,10,űrtechnológia,234,űrutazás,163,űrverseny,10,üstökös,20,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,180,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,258,valóság,46,vámpír,4,Vatikán,95,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,68,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,43,Vénusz,29,vér,41,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,9660,videojáték,17,Vietnam,18,viking,16,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,241,vitamin,20,víz,368,vízenergia,13,vízesés,1,víznyelő,13,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,11,vulkánkitörés,87,Wi-Fi,16,WikiLeaks,33,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,60,zeneipar,4,Zimbabwe,4,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: 12 sokkoló fotó az Apple-ről és a technológiai iparról, melyeket sosem akarnák, hogy lássuk
12 sokkoló fotó az Apple-ről és a technológiai iparról, melyeket sosem akarnák, hogy lássuk
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNOAO5rBNlV5mNPvBjEshujzr-tZdBC5Plf6XgElNygjoZ4Fg05Yh9ZFTsRuYwz0-KbxEACbyrC28chNh1FYfT6oz2QDH2j9OzdUOH8gxEmjhYOVPZTI4aiM_zQi3cEsWu3uVRqoxCDiys/s1600/apple+microsoft+google+oracle+cisco+tech+technol%25C3%25B3giai+ipar+nyersanyag+b%25C3%25A1nya+gyermek+munka+kizs%25C3%25A1km%25C3%25A1nyol%25C3%25A1s+foxconn+k%25C3%25ADna+okostelefon+laptop-2015-%25C3%25BAj+vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNOAO5rBNlV5mNPvBjEshujzr-tZdBC5Plf6XgElNygjoZ4Fg05Yh9ZFTsRuYwz0-KbxEACbyrC28chNh1FYfT6oz2QDH2j9OzdUOH8gxEmjhYOVPZTI4aiM_zQi3cEsWu3uVRqoxCDiys/s72-c/apple+microsoft+google+oracle+cisco+tech+technol%25C3%25B3giai+ipar+nyersanyag+b%25C3%25A1nya+gyermek+munka+kizs%25C3%25A1km%25C3%25A1nyol%25C3%25A1s+foxconn+k%25C3%25ADna+okostelefon+laptop-2015-%25C3%25BAj+vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2015/10/12-sokkolo-foto-az-apple-rol-es.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2015/10/12-sokkolo-foto-az-apple-rol-es.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy